Coen Winkelman werkt sinds 1972 als logopedist. Hij hanteert het vak vanuit verschillende invalshoeken: als paramedicus, trainer voor het bedrijfsleven, docent aan de beroepsopleiding Logopedie en als auteur.
Binnen het uitgebreide logopedische domein houdt hij zich bezig met training in verstaanbaarheid, uitspraakverbetering, presenteren en spreekstress. Zijn therapeutische specialisaties betreffen stotteren, broddelen en stemproblemen.

Coen Winkelman weet hoe ingrijpend de impact van verandering van spreekgedrag kan zijn voor iemands functioneren en zelfbeeld. Hij heeft tijdens zijn lange carrière als practitioner, docent en trainer een brede kijk gekregen op (spreek)gedrag en werkt vanuit beschikbare theoretische 'evidence' vooral op basis van 'practice based' strategieën, gericht op wat voor de individuele cliënt nodig is voor blijvende gedragsverandering. Geput wordt uit een schatkist aan therapeutische mogelijkheden op het gebied van spreek-en ademtechnische, psychologische en didactische interventies.